Добре дошли в онлайн магазин balmina.bg!

Байкал ЕМ1 0.500 л.

Цена: 1500лв.

 ИЗЧЕРПАН 

Байкал ЕМ1 0.500 л Микробиологичен препарат

Добави в желани

ПОРЪЧАЙ С ЕДИН КЛИК!

ВЪВЕДЕТЕ СИ ТЕЛЕФОННИЯ НОМЕР И НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС ЗА ВАШАТА ПОРЪЧКА!
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Детайлно описание

Байкал ЕМ1 0.500 л.

Пръскането на пчелите през есента с разтвор на препарата Байкал ЕМ1 (2мл/л вода, 20-25 мл/кошер).

  • Пролетното подхранване на пчелите със захарен сироп с добавянето на разтвора на препарат Байкал ЕМ1 (20 мл от препарата на 10 л сироп). Захарен сироп се прави от 2 части захар плюс 1 част вода. А след такова Ем-подхранване трябва да се направи обработка с 12% концентрат на емулсия от препарата «Тактик» (против акари Вароа). Получени резултати:
  • В кошерите, където е била извършена есенна обработка с разтвор от препарата Байкал ЕМ1, средния брой на подмор на пчелите е 1145 бр./кошер, в същото време в контролните кошери (без обработка с ЕМ – препарат), подморът е съставил 1720 бр./кошер, т. е. с 33,4% повече.
  • Натрупването на акари Вароа в кошерите, където е била извършена есенна обработка с разтвор от препарат Байкал ЕМ1 е било 5 – 7%, а в контролните кошерите, останали без обработка — 28 – 32%.
  • След използването на разтвор от препарата Байкал ЕМ1 се наблюдава по-ранен и по-интензивен летеж на пчелите, което положително се отразява върху интензивноста на медосбора и на количеството му.
  • Наблюдава се увеличаване на пилото в кошерите, където е била извършена обработка с разтвор от препарат Байкал ЕМ1, средно с 0,5 рамки/кошер.
  • В тези кошери, където е била извършена обработка с ЕМ-препарат, рамките са били чисти (без диарея при пчелите).
  • Пролетното подхранване със захарен сироп с добавяне на разтвора от препарат Байкал ЕМ1 при орма 10 мл на 1л сироп, стимулира пчелата-майка за снасяне на яйца (за сравнение с необработени семейства — количеството яйца средно нараства с 3 рамки на един кошер).
  • Добавяне на разтвора от препарат Байкал ЕМ1 във вода (200г/10л вода) за напояване на пчелите подобрява общото състояние на пчелите, повишава интензивността на медосбора.
  • Общото състояние на семействата в кошерите, където е била извършена обработката, е очевидно по-добро, отколкото в контролните кошери.