БАЙКАЛ ЕМ1 - 1Л

Код на продукта
13156
В наличност
29.00 лв.

Срок за доставка: Обработването на поръчки е в срок от 1 до 3 работни дни, като много често ние ще обработим и изпратим поръчката ви в деня, в който сте я направили!

Купи на изплащане
Описание и характеристики Доставка и плащане Свържете се с нас Често задавани въпроси Оценки и коментари Кредитен калкулатор
Описание и характеристики
Описание и характеристики

Байкал ЕМ1 Многоцелеви микробиологичен препарат 1л

Многоцелеви микробиологичен препарат, разработен от водещи Руски микробиолози, като продукт представляващ комплекс от живи полезни микроорганизми, който се използва за възстановяване на почвата, подсилване на имунитета (а следователно, и жизнената сила) на растения, птици, животни и вървейки по хранителната верига – човека.

Ето най-големите групи на микроорганизми, влизащи в ЕМ-препарат и най-важните им функции:
Фотосинтезиращи бактерии
Това са независими самоподдържащи се микроорганизми. Тези бактерии синтезират полезни вещества от кореневите израстъци на растения, органични вещества и отровни газове, като използват слънчевата светлина и топлина на  почвата, като источници на  енергия. Полезните вещества са аминокиселини, нуклеинови киселини, биологично активни вещества и захари. Те способстват на развитието и растежа на растенията. Тези вещества се поглъщат непосредственно от растенията и са храна за  развиващи се бактерии. В отговор на увеличения брой фотосинтезиращи бактерии в почвата расте съдържанието на други ефективни микроорганизми. Например, съдържанието на микоризни гъби се увеличава поради наличието на аминокиселини. А микориза, на свой ред, подобрява разтворимостта на фосфати в почвите, набавяйки на растенията недостъпния по-рано фосфор.

Млечнокиселинни бактерии
Те изработват млечна киселина от захари и други въглехидрати, произведени от фотосинтезиращи бактерии и дрожди. Напитки като кисело мляко или саламура за кисели краставички произвеждат с помощта на млечнокисели  бактерии. Млечната киселина е  мощен стерилизатор. Тя подтиска вредните микроорганизми и ускорява разлагане на органичните вещества. Освен това, млечнокиселите бактерии ферментират лигнини и целулоза. Млечнокиселите бактерии са способни да подтискат разпространението на вредния микроорганизъм Fusarium, който причинява болести по растенията. Увеличаването на числеността на Fusarium-а отслабва растенията, като предизвиква развитие на други болести и често завършва с образуване на нематоди. Броят на нематодите намалява постепенно, тъй като млечнокиселите бактерии възпрепятстват разпространението на Fusarium-а.

Дрожди
Синтезират антибиотици и полезни за растенията вещества като аминокиселини и захари, които се произвеждат от фотосинтезиращи бактерии, органични  вещества и корени на растения.

Биологически активните вещества като хормони и ензими, произвеждани от дрожди, стимулират растежа на корена. Те отделят полезни субстрати за млечнокисели бактерии и актиномицети.

Актиномицети
Според структурата си те са междинни организми между бактерии и гъбички. Произвеждат естествени антибиотични вещества от аминокиселини, които се фотосинтезират от бактериите и органичното вещество. Тези антибиотици подтискат растежа на вредните гъбички и бактерии.

Актиномицетите могат да съществуват съвместно с фотосинтезиращи бактерии. По този начин, и двете групи допринасят за подобряване на състоянието на почвата.

Ферментиращи гъби
Гъбите като Aspergillus и Penicillium бързо разлагат органичните вещества, произвеждайки  етилов спирт, сложни етери и антибиотици. Подтискат миризми и предотвратяват замърсяване на почвата с вредни насекоми и техните ларви.

Всяка една разновидност на ефективни микроорганизми  има собствената си важна функция. Но в същото време поддържа действието на другите микроорганизми и използва вещества, които са били произведени от тези микроорганизми. Симбиозата е именно това явление на съвместно съществуване и просперитет.

Когато ЕМ се развива в почвите като една общност, количеството на полезните микроорганизми се увеличава. Микросвятът на почвите става по-богат, а микробните екосистеми в почвата са добре балансирани, при което патогенните микроорганизми не се развиват. По този начин, се подтискат  болестите в почвите.

Корените на растенията отделят въглехидрати, аминокиселини, органични киселини и активни ензими, които ЕМ използва за растежа. По време на този процес те на своя ред, осугуряват на растенията аминокиселини, нуклеинови киселини, различни витамини и хормони. В околокореновата зона ЕМ образува симбиоза с растенията. Следователно, растенията се развиват в изключително благоприятни условия.

Доставка и плащане
Доставка и плащане

Доставките се изпълняват чрез куриери на Спиди и Еконт с възможност за вземане от офис на куриера или доставка до адрес. Възможност за вземане от магазин на Balmina без такса за доставка - виж списък с магазини. Можете да платите поръчката си чрез банков превод или наложен платеж при доставка. Възможност за покупки на изплащане с TBI лизинг.

Свържете се с нас
Свържете се с нас

При нужда от помощ или съдействие с поръчка, можете да се свържете с нас на тел. +359 896 117 080, или да ни пишете чрез формата за обратна връзка.

Често задавани въпроси
Често задавани въпроси

Трябва ли да се регистрирам, за да поръчам?

Не е задължително да сте регистриран потребител, за да направите поръчка в онлайн магазина.

Мога ли да поръчам по телефона?

Да, можете. Когато желаете да направите поръчка по телефон, подгответе си референтните номера на продуктите, за да избегнем грешки в намирането им. Нашите консултанти ще оформят поръчка от Вашето име.

Колко време ще отнеме получаването на поръчката ми, в зависимост дали съм поръчал онлайн или по телефона?

Поръчките независимо постъпили по телефона или онлайн се обслужват по реда на тяхното получаване. Полагаме усилия да изпратим вашата поръчка възможно най-бързо. Стандартното ни време за обработка е 1-3 работни дни, освен ако не е обявено друго. Ако има проблем/забавяне с вашата поръчка, ние ще се свържем с вас възможно най-скоро.

Как мога да платя моята поръчка?

С наложен платеж, Плащане по банков път, Изплащане с TBI лизинг

 

 

 

 

 

Оценки и коментари
Оценки и коментари
Напишете вашето мнение
Твоята оценка за:БАЙКАЛ ЕМ1 - 1Л
Вашата оценка
Кредитен калкулатор
Кредитен калкулатор

Таблицата за кредитиране е информативна. Ако желаете да закупите артикула на изплащане, моля да го добавите в количката, след което при завършване на поръчката ще може да изберете желания от вас период като начин на плащане.

Плъзни наляво/надясно по екрана за да прегледаш таблицата.

Още от категорията

Най-нови